SKF investeert in Nieuwegein

SKF, een Zweedse multinational en wereldmarktleider in lagers en smeersystemen, opent in 2016 een Global Technical Center Europe in Nieuwegein. Het bedrijf zorgt hiermee de komende jaren voor meer dan 100 nieuwe arbeidsplaatsen in de provincie Utrecht. Samen met het bestaande International Research Center in Nieuwegein is Nederland straks een zeer compleet R&D centrum rijker dat werk biedt aan totaal 350 medewerkers. ‘De gemeente is blij met de investering van multinational SKF in een global R&D centrum in Nieuwegein. Dit biedt hoogtechnologische werkgelegenheid voor 350 medewerkers in onze stad!’ aldus wethouder Johan Gadella van Economische Zaken.

Het van oorsprong Zweedse bedrijf kiest voor de regio Utrecht als vestigingsplaats voor het Europese onderzoeks- en kenniscentrum vanwege superieure logistieke en technologische infrastructuur, een aantrekkelijke arbeidsmarkt met flexibele, hoog opgeleide, meertalige professionals en een innovatief zakelijk klimaat.

Hannie Kroes, company director SKF B.V.: “In Nederland heerst een gunstig business klimaat, daarbinnen is de regio Utrecht, recent uitgeroepen tot meest competatieve regio binnen de Europese Unie, de perfecte locatie voor onze nieuwe vestiging. De ligging ten opzichte van belangrijke locaties als Schiphol, de aanwezigheid van een internationale school en de komst van een Expat Center zijn grote voordelen. De steun en support van Invest Utrecht heeft ons geholpen bij onze investeringsbeslissing.”

De provincie Utrecht is blij met de extra vestiging van SKF in de regio. De komst onderstreept de aantrekkingskracht van Utrecht als vestigingsplaats en de positie van Utrecht als meest competitieve regio van Europa. Het onderzoekscentrum van SKF sluit perfect aan bij het innovatieve klimaat van de provincie Utrecht. Bovendien is SKF een voorloper op het gebied van duurzame productontwikkeling, iets dat erg goed past bij de aandacht die er binnen onze provincie leeft voor dit thema. Ruim 900 buitenlandse bedrijven gingen SKF al voor en kozen voor de provincie Utrecht als vestigingsplaats.

Gedeputeerde Remco van Lunteren van economie: “De komst van dit soort bedrijven bevestigen de aantrekkelijkheid van onze regio. Dit zijn ook de lichtpuntjes waar onze economie op zit te wachten.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren