‘Sketchcrawl’ in de Nicolaaskerk in Jutphaas

Op zaterdag 11 december aanstaande kunnen geinteresseerden weer meedoen met ‘Sketchcrawl.’ Sketchcrawl is niet alleen buitenactiviteit, deze keer is er een binnenlocatie gevonden in Jutphaas: de Nicolaaskerk. De activiteit duurt van 11.00 uur tot 14.00 uur en wordt georganiseerd door het KunstGein Podium.

Begin december start men in de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg 8A met de versiering van de kerk en wordt er, als alles meezit, een kerststal geplaatst. Op dit moment is er nog niet besloten of de kerststal er dit jaar komt. Als dat wel zo is, dan geeft dat de kerk nog een extra kerstsfeer.

De Nicolaaskerk werd in gebruik genomen op 11 mei 1875. De buitenkant van de kerk is sober, maar van binnen rijk gedecoreerd. Er zijn fraai geschilderde decoraties op de zuilen, in de bogen en op muren. De kerk heeft prachtig gedetailleerde glas in lood ramen. Er zijn meerdere beelden te vinden waarvan een aantal uit de middeleeuwen stammen. Het orgel uit ca. 1525 heeft een bijzondere vorm, het is half rond met rijke versiering. Kortom, er is bijzonder veel te zien en te tekenen.

Na afloop is het natuurlijk leuk te zien hoe een ieder op eigen wijze deze omgeving heeft getekend en daarin de verschillen te bekijken. Verzoek van de kerk is deze keer geen verf te gebruiken!!

Enthousiast geworden, schrijf je in voor 4 december 2021 door een e-mailtje te sturen naar: activiteitenkunstgein@gmail.com o.v.v Sketchcrawl, er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit, maar neem zelf een schetsboek pen/potlood en QR code en ID mee. De dan geldende maatregel vanwege het Coronavirus worden nageleefd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk