Katern

Skateboard Federatie Nederland (SFN) naar Nieuwegein

Per 1 november neemt de SFN haar intrek in het gedeeld bondsbureau van KNBB en NDB aan de Archimedesbaan 7 in Nieuwegein. De sportbonden werken niet alleen samen op facilitaire zaken waarmee basisbedrijfsprocessen zijn geborgd. De samenwerking moet ook resulteren in een kruisbestuiving op kennis en kunde van de individuele bonden onderling.

De SFN is de vertegenwoordiger van skateboardend Nederland en organisator van de verschillende NK’s . In 2016 werd bekend dat skateboarden een Olympische Sport is in Tokyo 2020. Het heeft de organisatie in een stroomversnelling gebracht. Op dit moment worden de plannen uitgewerkt voor NTC’s voor de Olympische onderdelen Street (Den Haag) en Park (Brabant). In november verwacht SFN lid te worden van NOC*NSF. Ook op breedte sport worden diverse activiteiten ontwikkeld.

Directeur van de KNBB Willem La Riviere: “We zijn zeer verheugd dat de SFN ervoor heeft gekozen het gezamenlijke Bondsbureau van de KNBB en de NDB te versterken. Als KNBB staan we altijd open voor samenwerking met andere sportbonden en sporttakken. Wij denken en verwachten dat de Skateboard Federatie Nederland met haar jonge en frisse aanpak een mooie aanvulling gaat worden op de zeer constructieve samenwerking die wij hebben met de NDB.”

Marketeer NDB Paul Engelbertink: “Daarbij kunnen wij de SFN vanuit onze ervaring en kennis binnen de georganiseerde sport ondersteunen in hun professionalisering. De verschillende sporttakken passen goed bij elkaar omdat zij een grote positie in de vrijetijdssector kennen, deze samenwerking zal dan ook zeker bijdragen in onze ontwikkeling.”

Bestuurslid van de SFN Bram Waterman heeft eveneens goede verwachtingen van de samenwerking. “Naast de praktische voordelen van een vaste werkplek en faciliteiten, zitten we met onze collega’s van de KNBB en NDB dicht op het vuur van alle ontwikkelingen binnen de georganiseerde sport.”

V.l.n.r. de heer Bram Waterman van SFN en de heer Willem La Riviere van de KNBB

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren