Sjaak Langenberg houdt voordracht over Newtowns

Kunstenaar en essayist Sjaak Langenberg gaf donderdag 16 december in het Infocentrum van de binnenstad een voordracht over nieuwbouwsteden waar hij Nieuwegein ook onder schaart. Binnenstadsbewoners waren ook van de partij. Met een combinatie van realiteitszin, absurditeit en humor ging hij in op nieuwbouwlocaties zoals Houten, Nieuwegein en Zoetermeer.
Hij leerde Zoetermeer en de kenmerken van nieuwbouw kennen door bij alle kappers in Zoetermeer op bezoek te gaan. Langenberg is fan van het werk van Paulien Oltheten, die met haar fotografie van nieuwbouwsteden in Europa waaronder Milton Keynes in Engeland de edities van de Van het hart krant siert. Donderdag verscheen de vierde editie en deze werd uitgereikt aan Langenberg door Lia Gieling, adviseur kunstprojecten Binnenstad.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: