Sjaak Bral’s ‘Op ware grootte’ in De Kom

Actualiteiten en tijdgeest verwoord in hilarische conferences, verstilde verhalen en treffende liedjes. Met zijn nieuwe avondvullende voorstelling ‘Op Ware Grootte’ bewijst Sjaak Bral dat hij ook zonder typetjes kan. Het enige typetje in deze eerste echte on-man show is hijzelf. Op donderdag 4 maart neemt hij in Theater De Kom razendsnel voorbijschietende actualiteiten op de hak.

In ‘Op Ware Grootte’ filosofeert Sjaak Bral over het aardse bestaan, wat volgens hem een tranendal vol klein ongeluk en groot ongemak is. Het fileleed “Gaan we meemaken hoor, dat we nog in de file van de vorige dag staan”, de genetische manipulatie van voedsel “Chinezen eten alles op vier poten, behalve stoelen”, de parenclub, line-dancing en de vogelpest. “We zijn terechtgekomen in een maalstroom van nieuwe situaties en onzekere tijden, in een carrousel van idioterie. Is de wereld zoals we ‘m zien, of zien we de wereld zoals ie is? We leven buiten proporties. We zien de dingen niet meer zoals ze zijn”, aldus Sjaak Bral.

Sjaak begeleidt zichzelf aan de vleugel en op de gitaar, maar wordt muzikaal ook bij gestaan door Rob Sprinkhuizen (drums), Rik Fennis (gitaar) en Jo Didderen (bas), afgekort SFD.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk