Sirat en CDA spreken over geloof in Nieuwegeinse samenleving

Maandag 3 juni was het CDA te gast bij Sirat, het Islamitisch Cultureel en Educatief Centrum aan de Prof. Dr. Hesselaan. Stichting Sirat was in 2005 op zoek naar een nieuw onderkomen voor haar activiteiten. Uit de mogelijke locaties met de bestemming maatschappelijke doeleinden had de stichting haar voorkeur uitgesproken voor het perceel Prof. dr. Hesselaan, waar het gymlokaal De Springbok stond. Een klein aantal jaar geleden werd de bouw afgerond.

De keuze van de locatie riep weerstand op bij diverse bewoners. Gevreesd werd voor parkeeroverlast, toestroom van bezoekers en geluidsoverlast. Ondanks dat niet alles te voorkomen is probeert Sirat zoveel als mogelijk die overlast te beperken en te zorgen dat het samenleven tussen bewoners en bezoekers in harmonie kan verlopen en er meer begrip komt. Ondanks dat er nog werk aan de winkel is, was het CDA blij te horen dat hier ook al successen in bereikt zijn. Diverse bewoners staan Sirat al bij met hand-en-span-diensten of houden een oogje in het zeil.

Aanleiding van het bezoek was een kennismaking met het nieuwe bestuur en het uitwisselen van ervaringen over het leven in de Nieuwegeinse samenleving en het vormgeven aan religie in een minder openlijk religieuze samenleving. Daarbij werd ook open gesproken over de problemen die de geloofsgemeenschap ervaart omtrent een vrees voor allochtonen en de negatieve grondhouding die er bij een groeiende meerderheid lijkt te zijn voor mensen die zich moslim noemen. Sirat wil zich dan ook meer gaan toeleggen op activiteiten naar buiten toe en een bijdrage leveren in én aan de Nieuwegeinse samenleving. Het geloof in het slaan van bruggen in Nieuwegein is bij Sirat stevig aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren