‘Sinterklaas zoekt een hobby’

Dat het sinterklaasfeest ook te maken krijgt met de gevolgen van Covid-19 ondervonden ze bij Montessorischool De Vleugel aan het Mozartplantsoen in Nieuwegein. “Niet alleen is er geen intocht in Nieuwegein, de Sint komt dit jaar ook niet bij ons in de klassen op bezoek” zegt Doreen Rambags, directeur van De Vleugel. Voor de leerlingen is dit natuurlijk een grote teleurstelling. Maar het feest helemaal voorbij laten gaan was voor de school ook geen optie. “Gelukkig is Sinterklaas een heel flexibele man en hij heeft grote inspanningen verricht om met een leuke oplossing te komen voor onze leerlingen”, aldus Rambags.

Geen zwaaiende kinderen
Door de corona is ook Sinterklaas een beetje van de kaart. “Wat een raar jaar is 2020 toch. Nog nooit in mijn lange, lange leven heb ik zoiets meegemaakt. Geen intocht met zwaaiende kinderen en niet op bezoek bij de basisscholen in Nieuwegein of bij de kinderen thuis. Het is zo stil in huis dat ik me af en toe een beetje verveel.” Normaal wordt de sint de hele dag in beslag genomen door zijn pieten. Het zijn er ook zovéél en er is er altijd wel een piet die aandacht vraagt. Is het niet dat er één zijn broek kwijt is dan is het wel dat er een piet de rollen inpakpapier niet kan vinden. November is normaal gesproken een hele drukke maand voor de sint. Maar veel pieten zijn nu vanwege corona thuis bij hun families. Dus Sinterklaas zit alleen in dat grote huis.

Filmpjes en een winkeltje
Sinterklaas was dan ook dolblij met de vraag van De Vleugel of hij iets kon bedenken voor de kinderen van de school. Tijdens één van hun meetings legde Sinterklaas de vraag voor aan zijn pieten. Die vonden dat ge-verveel van de Sint helemaal niet nodig. “Hoezo vervelen? De sint kan toch iets leuks gaan doen of iets nuttigs? Er moet nog van alles gedaan worden” zei de inpakpiet. Werk is er nog genoeg. De kinderen van De Vleugel wachten bijvoorbeeld met smart op een cadeautje en er zijn daarnaast zoveel leuke dingen te doen. De andere pieten waren het daar mee eens: “Ja, Sint ga toch op zoek naar een hobby!” Dat is hij gaan doen.

Speciaal voor de kinderen van Montessorischool De Vleugel maakte de sint filmpjes van zijn avonturen. Zo is de Sint gaan motorrijden, naait hij een mondkapje en probeert hij uit of schilderen of sporten misschien iets voor hem is. Ook benieuwd wat Sinterklaas allemaal heeft beleefd? Op www.devleugel.net staan de filmpjes. Elke week komen er een paar bij. Op vrijdag 4 december komt Sinterklaas via een live Skype-verbinding in de klassen. De cadeautjes heeft hij opgestuurd zodat die er ook op tijd zijn. De school maakt daarvoor een speciale ‘schatkamer van de sint’ waar alle kinderen een cadeautje mogen uitkiezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!