Katern

Sinterklaas komt naar Nieuwegein!

Het gezellige sinterklaasfeest komt er weer aan! Uiteraard brengt de goedheiligman dit jaar ook weer een bezoek aan Cityplaza en wordt hij vrolijk onthaald in Vreeswijk. Zijn jullie al klaar voor het grote feest? Lees hier alvast enkele leuke Sinterklaas activiteiten! En kunt u niet? De Digitale Stad Nieuwegein filmt de ontvangst in Vreeswijk zodat u dit later op onze website kunt terugzien.

Intocht van Sinterklaas in Vreeswijk
Zaterdag 17 november aanstaande komt Sinterklaas met zijn pieten aan in het Vreeswijk. Voordat de Sint aanmeert in Vreeswijk, is er in de Oude Sluis vanaf 12.00 uur een leuk voorprogramma. Zo is er een fly-piet aanwezig en worden er door de kinderen van de Willem Alexanderschool Sinterklaasliedjes gezongen.

Sinterklaasmarkt
Van 12.00 uur tot 17.00 uur is er een sinterklaasmarkt aan het begin van de Dorpsstraat. Er worden kinderactiviteiten georganiseerd, waaronder sinterklaasspelletjes. Gelijktijdig is er een kermis met draaimolen en zweefmolen.

Pakjesboot
De pakjesboot wordt begeleid door een aantal kleine bootjes met pieten erop. Ook zijn er een zweefpiet en muziekpieten aanwezig. De stoet komt om 13.40 uur langs Nieuw-Vreeswijk.

Om 14.00 uur gaat de Sint aan wal in de Vreeswijkse Oude Sluis, waar de burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein hem opwacht. Daarna zal de Sint zijn tour starten vanaf de Dorpsstraat in zijn authentieke auto. Om 15.30 uur beëindigt de Sint zijn bezoek aan Vreeswijk om vervolgens op andere locaties in Nieuwegein een bezoek te brengen, zoals op winkelcentrum Cityplaza.

De intocht van Sinterklaas op Cityplaza
Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas aan in Cityplaza! Vanaf 13.00 uur wordt Cityplaza overspoeld door de pieteninvasie. Je komt door het hele winkelcentrum pieten tegen! Natuurlijk mag de vrolijke pietenband niet ontbreken op dit feestje!

Het programma op Cityplaza
15.00 uur Start voorprogramma – Locatie: Raadstede, De Kuil
15.40 uur Aankomst Sinterklaas en pieten – Locatie: West
15.30-16.00 uur Parade Sint en pieten door het winkelcentrum
16.00-16.30 uur Sintzitting op het podium
16.30-17.30 uur Meet & Greet met Sint + foto actie – Locatie: Raadstede

18 nov | De pietenomtovermobiel
Op zondag 18 november komt de pietenomtovermobiel naar Cityplaza. Van 13.00 uur tot 16.30 uur zorgen de Pieten van de pietenmobiel ervoor dat alle kids worden omgetoverd tot échte hulppieten! De Pieten zorgen voor leuk entertainment en natuurlijk dat lekkers voor de kinderen.

24 & 25 nov | Geniet met de pietenband
Op 24 en 25 november zal de vrolijke pietenband tussen 13.00 uur en 16.00 uur zorgen voor veel gezelligheid op Cityplaza! Zij zorgen voor dé ideale sfeer tijdens de sinterklaasinkopen.

1 dec | Het knotsgekke pietenteam
Op zaterdag 1 december komt het Knotsgekke Pietenteam naar Cityplaza! Dit stelletje ongeregeld bestaat uit een ballonnenvouwer, een steltloper, een schminkster en Zoete Zotje die snoepjes uitdeelt. Dat wordt gegarandeerd een feestje in Cityplaza! Komen jullie ook lachen, gieren en brullen?

2 dec | Bezoek van Sinterklaas en zijn pieten
Sinterklaas komt op zondag 2 december tussen 12.30 uur en 16.00 uur op bezoek om alle kids een lief woord toe te spreken. De Pieten zorgen ervoor dat er lekker veel strooigoed uitgedeeld wordt! Dit wil jij toch ook niet missen?

Zijn ze niet prachtig die zwarte pieten!

One thought on “Sinterklaas komt naar Nieuwegein!

  1. John

    Hopelijk houdt men het origineel ,dus met zwarte pieten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren