Sinterklaas is weer in Nieuwegein

Afgelopen weekend zetten Sinterklaas en zijn Pieten weer voet aan wal in Nieuwegein. In Vreeswijk stonden velen langs de kades, waar de Sint binnenkwam met de boot “Ora et Labora”, die na een restauratie op de Museumwerf weer prima vaart. De stoet boten werd voorafgegaan door de Waterpiet, die bovenop een grote waterstraal zijn kunsten vertoonde.

In het winkelcentrum Hoog Zandveld arriveerde de Sint met de sneltram vanuit Utrecht en werd daar verwelkomd met de muziek van een Pietenband, die al vooruitgereisd was en de winkelende bezoekers al in de stemming hadden gebracht.

Op zondagmiddag kwam de Sint met Pieten weer per boot aan bij de aanlegsteiger voor Café de Zwaan aan de Herenstraat. Het dweilorkest 030 begeleidde het gezelschap met toepasselijke muziek. Ook hier weer enthousiaste kinderen en ouders. Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte een videoverslag. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren