Sim only abonnement om kosten te besparen

Heb jij wel eens van sim only gehoord? Vroeger waren er eigenlijk 2 soorten mobiele telefoon abonnementen. Je had een abonnement inclusief telefoon en je had sim only. Veel providers hadden het in hun advertenties destijds over een zogenaamd ‘gratis’ telefoon bij de abonnementen inclusief telefoon. 

De oplettende consument had al lang in de gaten dat je die telefoon destijds gewoon zelf betaalde, ging je namelijk kijken naar een vergelijkbaar sim only abonnement dan betaalde je veel minder. De prijs voor het toestel zat dus verwerkt in het maandtarief. Inmiddels is dit allemaal veranderd. 

Een sim only abonnement is eigenlijk niets meer dan een simkaartje met jouw mobiele telefoonnummer en bundel erop. Je moet zelf voor een telefoon zorgen. Toch kun je tegenwoordig nog steeds wel een abonnement met telefoon krijgen, maar je sluit nu een koop op afbetaling af voor het toestel. Op deze manier is het voor de consument een stuk duidelijker welk bedrag ze betalen voor het toestel en welk bedrag voor het abonnement.

Geld besparen met sim only
Niet iedereen hoeft natuurlijk altijd het laatste nieuwe model smartphone in zijn bezit te hebben. Het is wel leuk om te hebben, maar er staat ook een prijs tegenover. Als je geld wilt besparen en je hebt nog een toestel dat nog prima werkt, dan kun je overwegen om eens rond te kijken bij sim only providers. Het kan je op jaarbasis enkele tientjes tot honderden euro’s besparen. Leuk toch? Je zult dan nog wel even met je huidige toestel moeten doen, maar als je deze een beetje opschoont zal deze vaak ook nog wel wat sneller worden. 

Kies voor een refurbished toestel
Als je toch een wat nieuwer toestel in je bezit wilt hebben maar ook weer niet de hoofdprijs wilt betalen voor een volledig nieuw toestel, dan is een refurbished toestel wellicht wel een optie. Dit zijn in feite tweedehands toestellen die helemaal zijn opgeschoond en opgeknapt. In veel gevallen betreffen het iPhones van 1 tot 3 generaties geleden, dit is ook 1 van de sim only veelgestelde vragen die je vaak hoort. Deze toestellen worden door een bedrijf helemaal nagelopen en er zit vaak ook garantie op. Het is in feite dus een soort combinatie tussen nieuw en tweedehands, maar dan wel met de zekerheid van nieuw. Als je toch een iets nieuwer toestel wilt hebben, is dit zeker een goede optie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk