Sieraden van ziekenhuismateriaal

In de apotheek van het Nieuwegeinse Sint Antonius Ziekenhuis is vanaf vandaag een bijzondere expositie te zien van edelsmid Eva van Kempen.

Van Kempen (foto van: Fieke de Boeck) is speciaal geïnteresseerd in oude goudsmid technieken maar deze keer heeft ze sieraden gemaakt van veilig ziekenhuisafval, zoals infuussystemen die niet meer steriel zijn en materialen die over de datum zijn of om een andere reden niet langer geschikt zijn voor patiëntengebruik. Met deze sieradenlijn wil zij de schoonheid en waarde van deze materialen aantonen. Deze ontdekte zij tijdens chemotherapie die zij in het AMC onderging. Om haar cirkel rond te maken exposeerde Eva de juwelen in de vitrines van Kunstzaken AMC in 2015.

Om de LifeLines juwelen met meer mensen te delen die in aanraking komen met deze materialen, wil de kunstenares de tentoonstelling laten reizen langs ziekenhuizen en medische instellingen, tot 29 mei aanstaande is het de beurt aan de apotheek in het Nieuwegeinse ziekenhuis. Eva van Kempen hoopt dat het tentoonstellen van haar sieraden mensen troost kan bieden. De expositie heet ‘LifeLines’, een ode aan ziekenhuismaterialen en is tot 29 mei dit jaar te zien tijdens de openingstijden van de apotheek in het ziekenhuis in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk