Katern

Shorttracksters van Doorn en Verbeek succesvol

Annita van Doorn is zaterdag bij de derde nationale competitie shorttrack in Groningen als tweede geëindigd. Daardoor gaat de Nieuwegeinse nu aan de leiding in het tussenklassement.

Met winst in de halve finale plaatste Annita van Doorn zich vrij gemakkelijk voor de finale over 1000 meter. In de finale nam van Doorn al vrij vroeg de kop.Uiteindelijk wist alleen Nederlands Kampioene Liesbeth Mau Asam de shorttrackster van Schaats Vereniging Utrecht te passeren. Klassementleidster Maureen de Lange kwam niet verder dan een zesde plaats, waardoor Annita van Doorn de leiding in het tussenklassement kon overnemen.

De shorttrackster uit Nieuwegein is bezig aan een goed seizoen. Vorig weekeinde reed ze sterk bij een groot internationaal toernooi in het Italiaanse Bormio en eindigde als vierde in het eindklassement. In de halve finales van de 1500 meter behaalde de Nieuwegeinse de finale, waarbij ze in een rechtstreeks duel de Europees Kampioene Radanova klopte. Uiteindelijk behaalde ze op de 1500 en 3000 meter respectievelijk een zilveren en een bronzen medaille en was er ook zilver voor de Nederlandse aflossingsploeg waar Van Doorn deel van uit maakte. De komende twee weken zal Annita van Doorn met de Nederlandse ploeg in Amerika en Canada verblijven voor deelname aan de World Cups.

Liduina Verbeek heeft de eerste regiocompetitie in Dordrecht op haar naam geschreven. Ook in het teamonderdeel, de aflossing, was er succes. Samen met haar clubgenoten behaalde de Nieuwegeinse shorttrackster een gouden medaille.

De wedstrijd in Dordrecht was de eerste uit een serie van zes wedstrijden. In de halve finale leek Liduina Verbeek door een val uitgeschakeld voor een plaats in de finale. Ondanks haar val lukte het Liduina echter om zich met een tweede plek te plaatsen voor de finale. In de finale bleek de Nieuwegeinse de sterkste.

Clubgenote Donna Pennartz eindigde als vierde. Door de winst in deze eerste wedstrijd voert Liduina Verbeek nu ook automatisch het klassement aan. Op het onderdeel aflossing legde Liduina Verbeek, samen met haar clubgenoten beslag op het goud. In een aflossing leggen de rijders met het team een afstand af van 2000 meter. Om de ronde wisselen de rijders elkaar af door middel van een duw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk