Serious Swim & Dive haalt 6.000,- op in Merwestein

Zaterdag 22 december jl. van 17.00 uur tot de volgende morgen 05.00 uur organiseerden musQueteer, sportcomplex Merwestein, het Duikhuis, zwemvereniging Aquarijn, Duikteam Loosdrecht, Duikcentrum Loosdrecht , ZwemAnalyse.nl en toegewijde sponsoren samen voor de zesde keer Serious Swim and Dive in zwembad Merwestein in Nieuwegein. Er werd dit jaar 6.000,- euro opgehaald voor de drie Rode Kruis doelen die dit jaar waren uitgekozen.

Woen Hing Woei, initiatiefnemer van Serious Swim & Dive: ‘De duikers en zwemmers hebben zich laten sponsoren door hun vrienden en familie en zetten een prestatie neer voor het goede doel, daar worden ze uiteindelijk voor betaald. Deelnemers konden marathon zwemmen, duiken en waren er zeemeermin intro’s voor kinderen. Aanleiding dat we dit doen is omdat mijn broer in 2012 is overleden aan longkanker. Hij was een wedstrijdzwemmer en dit is een perfecte manier om iets te doen voor een ander zonder er wat van terug te verwachten.’

Woen Hing Woei

De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request 2018 en wordt besteed aan drie aspecten van hulpverlening van het Rode Kruis, dat levens redt in binnen- en buitenland. Dit doen zij met het geven van reanimatiecursussen en het plaatsen van AED’s in Nederland, met het voorspellen van rampen, waarschuwen en beschermen van mensen tegen natuurgeweld, en met het bieden van noodhulp bij oorlogen en conflicten, zoals medicijnen, eten, drinken en opvang.

Naast de verschillende acties die worden georganiseerd door luisteraars van de 3FM, wordt in TivoliVredenburg in Utrecht ook een festival gehouden waar luisteraars terecht kunnen voor optredens, workshops en lezingen. Zoals ieder jaar kunnen mensen nummers aanvragen in ruil voor een donatie. De 6.000,- euro die door Serious Swim & Dive in Merwestein zijn opgehaald zullen toegevoegd worden aan het bedrag van Serious Request. De actie loopt nog tot en met maandag 24 december. Dan zal ook het uiteindelijke totaalbedrag bekend worden gemaakt van de landelijka actie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren