Serieverktrachter uit Nieuwegein moet rechtzaak bijwonen

Het Hof in Arnhem is begonnen met de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep in de zaak tegen de Utrechtse serieverkrachter. Gerard T. uit Nieuwegein was vanochtend eerst niet bij de zaak aanwezig, maar het Hof eist dat hij het proces bijwoont. Hij wordt daarom nu opgehaald uit de gevangenis in Vught.

De Nieuwegeiner kreeg van de rechtbank eerder 16 jaar cel voor vier verkrachtingen. Hij vindt dat hij geen eerlijk proces heeft gehad en ging daarom in beroep. Zijn advocaten stelden maandagochtend dan ook de nodige vragen. Zij hopen op een vormfout zodat de Nieuwegeiner mogelijk een lagere straf kan krijgen.

De rechter wil T. vandaag ook zelf vragen stellen. Daarom eiste hij dat de Nieuwegeiner werd opgehaald om de zaak bij te kunnen wonen. Justitie komt pas op 19 en 20 december met de eis.

Een groot aantal verkrachtingen en pogingen in 1995, 1996 en 2001 leidde tot een klopjacht op de man die bekend kwam te staan als de Utrechtse serieverkrachter. Volgens het signalement ging het steeds om een “vadsige man” die op een mountainbike of een scooter reed.

Gerard T. liep tegen de lamp toen de politie hem in 2014 arresteerde voor een fietsendiefstal. Zijn DNA matchte met vier verkrachtingen die aan de serieverkrachter werden toegeschreven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk