Katern

Serieverkrachter voor minstens 4 zaken vervolgd

In het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter Gerard T. wordt de verdachte voor in totaal vier verkrachtingen vervolgd. Dankzij forensisch onderzoek wordt de 52-jarige man uit Nieuwegein, naast de drie feiten die hem al worden verweten, nog een verkrachting in 1995 ten laste gelegd. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. In achttien andere gevallen is er onvoldoende bewijs tegen hem.

Drie zaken konden eerder dankzij een DNA-match in verband worden gebracht met Gerard T. De Nieuwegeiner beroept zich op zijn zwijgrecht. De nieuwe, vierde zaak gaat om een verkrachting op 5 september 1995 in De Bilt. De andere drie om verkrachtingen op 15 september 1995 in Bunnik en op 26 september eveneens in 1995 in Utrecht en een zaak in Bilthoven op 24 oktober 2001. Voor 18 zedenzaken waarvan de Utrechtse serieverkrachter Gerard T. wordt verdacht is het OM er niet in geslaagd om bewijs te vinden.

De Nieuwegeiner werd juli vorig jaar opgepakt, nadat DNA-onderzoek hem had gelinkt aan drie verkrachtingszaken die aan de beruchte Utrechtse serieverkrachter worden toegeschreven. Gerard T. moest DNA afstaan na een veroordeling wegens fietsendiefstal.

Maandag 13 april a.s. vindt voor de rechtbank in Amsterdam een pro-formazitting plaats. De zitting staat gepland om 14.45 uur en is openbaar. De rechters kijken dan hoe het onderzoek ervoor staat en of zijn voorarrest wordt verlengd. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren