Serieverkrachter vandaag voor rechter

De rechtbank buigt zich vandaag opnieuw over de zaak van de Utrechtse serieverkrachter. Verdachte Gerard T. uit Nieuwegein zal daar niet bij zijn. Zijn aanwezigheid is deze keer niet verplicht.

Aan de Utrechtse serieverkrachter worden in totaal zes verkrachtingen en elf pogingen toegeschreven. De man was actief in 1995, 1996 en 2001. Tot nu toe heeft Justitie bewijs dat Gerard T. drie van die verkrachtingen heeft gepleegd.

Net als bij de eerste keer eind oktober gaat het ook nu om een voorbereidende zitting. Het OM heeft nog geen nieuwe bewijzen. Op dit moment onderzoekt het Nederlands Forensisch Instituut oude sporen opnieuw en dat is een tijdrovende bezigheid.

Het lijkt erop dat de rechter vandaag een datum zal prikken voor een nieuwe voorbereidende zitting, waarin de voortgang van het onderzoek weer zal worden behandeld. T. zelf beroept zich nog altijd op zijn zwijgrecht. Hij wacht de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak in de cel af.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren