Serie-inbreker die o.a. actief was in Nieuwegein opgepakt

Een 47-jarige man is aangehouden op verdenking van achttien woninginbraken in de regio Utrecht. De verdachte schuwde daarbij het bedreigen van de slachtoffers niet. De man was ook actief in Nieuwegein.

De man was op 1 januari betrokken bij een woninginbraak aan de Wolkammerweg in Westbroek. Hierbij werden onder meer laptops en sierraden gestolen. Op camerabeelden was duidelijk te zien dat de man op een opvallende fiets was komen aanrijden. De foto van de verdachte en zijn fiets werd verspreid onder politiecollega’s.

Eén van hen zag maandag in zijn vrije tijd de opvallende fiets staan in het Utrechtse Overvecht. Hij herkende het rijwiel van de verspreide foto. De man belde zijn collega’s en even later kon de verdachte buiten heterdaad op de fiets worden aangehouden.

De 47-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek te linken aan achttien woninginbraken in Utrecht, Bunnik en Nieuwegein. Hij zit nog vast en wordt 8 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Er liep al een tijdje een onderzoek naar de man. “Vanwege de grote impact die een woninginbraak op de slachtoffers heeft, hebben we veel energie gestoken in het vinden van deze verdachte”, laat de politie weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk