Selectietrainer Rijnhuyse wordt KNLTB bondscoach

Dennis Sporrel, selectietrainer bij Tennisvereniging Rijnhuyse in Nieuwegein, treedt komende maand in dienst bij de KNLTB. Hij gaat de rolstoeltennissers begeleiden richting de Paralympics van Rio de Janiero in 2016. Dennis Sporrel is 4 jaar geleden begonnen bij Tennisvereniging Rijnhuyse; sinds 2 jaar vervult hij, vanuit Tennisacademy Sporrel, de functie van hoofdtrainer van de vereniging. Daarin is hij verantwoordelijk voor het opleidingsplan en de afstemming met de andere trainers Bart van Essen en Marijke van der Gaarden. Rick van de Midde, voorzitter van Rijnhuyse: “Het bestuur vindt het natuurlijk jammer dat Dennis weggaat bij Rijnhuyse, maar is tegelijkertijd erg trots. We hebben vier jaar lang een trainer en speler gehad die nu op het allerhoogste niveau kan gaan werken en feliciteren hem van harte met deze fantastische uitdaging.”

Voordat Dennis Sporrel de selectie onder zijn hoede had, had de club slechts 1 speler met speelsterkte 4 op zijn pasje en het merendeel had speelsterkte 6 of 7. Nu heeft Tennisvereniging Rijnhuyse 52 selectiespelers en deze groep omvat spelers die uitkomen in de speelcategorie 2, 3, 4 en 5. Vanuit zijn betrokkenheid bij de vereniging is Dennis Sporrel ook sinds twee jaar de motor achter het basisschooltennis, waardoor inmiddels meer dan 1000 kinderen in Nieuwegein bij Rijnhuyse kennis hebben gemaakt met de tennissport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren