Katern

Sean Klaiber uit Nieuwegein in Surinaamse selectie

Voetballer Sean Klaiber uit Nieuwegein is opgenomen in de voorselectie van het Surinaams elftal ter voorbereiding op de wedstrijden om de Gold Cup. Het door Aron Winter getrainde team zal een aantal oefenduels spelen waarbij de vleugelverdediger van FC Utrecht zijn uitverkiezing mag waarmaken.

Voor de ploeg van Aron Winter staat op 17 juni een duel met Puerto Rico op de rol. Die wedstrijd, in de halve finale van het kwalificatietoernooi, wordt gespeeld in het Amerikaanse Fort Lauderdale. Als Suriname van Puerto Rico wint, is in diezelfde stad enkele dagen later de winnaar van het onderonsje tussen Martinique en Sint Lucia de volgende opponent van Suriname. Zegeviert Natio ook in die pot, op 20 juni, dan is kwalificatie voor het hoofdtoernooi een feit. In de poulefase komt Suriname dan terecht bij Costa Rica, Panama en El Salvador.

Klaiber nam in 2021 met Suriname al eens deel aan de Gold Cup. De rechtsback maakte op 13 juli 2021 in een duel met Jamaica zijn debuut in de nationale equipe van Suriname. Vervolgens speelde Klaiber met Natio in die editie van de Gold Cup ook tegen Costa Rica en Guadeloupe. Sindsdien droeg Klaiber het shirt van de nationale ploeg van Suriname niet meer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk