Scouting Vreeswijk ‘Gelefiliciteerd met een Van Gogh’

Het Van Gogh Museum viert dit jaar 50 jaar inspiratie en trakteert vijftig inspirerende mensen op een niet van echt te onderscheiden Van Gogh. Niet zomaar mensen, maar vrijwilligers die iets bijzonders doen voor hun buurthuis, vereniging of stichting. De hele maand mei brengt het museum met de actie ‘Gefeliciteerd met een Van Gogh’ de kunst van Van Gogh letterlijk dichtbij de mensen. Op vrijdag 2 juni wordt het spektakel afgesloten met een feest op het Museumplein in Amsterdam. Afgelopen weekend werd Dennie Perdok van Scouting Vreeswijk ‘Gefeliciteerd met een Van Gogh.’

De prijs: Van Gogh Museum Editions
Een Van Gogh Museum Edition is een hoogwaardige, driedimensionale reproductie van een meesterwerk van Van Gogh, met een waarde van 17.500 euro. Elk schilderij is een 1:1 replica van het origineel, met dezelfde helderheid van de kleuren en energie van het werk. De lijst is handgemaakt en zelfs de zegels op de achterkant van het origineel zijn overgenomen. De winnaars krijgen dus een niet van echt te onderscheiden meesterwerk cadeau.

De winnaar in Vreeswijk
De winnaars zetten zich in voor een bijzonder project waarmee zij een bijdrage leveren aan de maatschappij. In totaal zijn er vijftig winnaars geselecteerd in heel Nederland. Eén van de winnaars woont in Nieuwengein: Dennie Perdok. Hij is al meer dan 20 jaar vrijwilliger voor de Vereniging Scouting Vreeswijk, hierin heeft hij meerdere rollen bekleed. Op dit moment houdt hij zich o.a. bezig met de renovatie van ons clubhuis en plannen omtrent de herinrichting van de buitenruimte. Als begeleider van de explorers (14-18 jaar) weet hij de jeugd altijd uit te dagen om hun grenzen te verleggen en komt hij met creatieve ideeën.

Net als Van Gogh heeft Dennie Perdok doorzettingsvermogen en creativiteit. Bij Scouting Vreeswijk weet hij de kinderen altijd weer uit te dagen om hun grenzen te verleggen. Dankzij hem krijgt de vereniging deze Museum Edition van Vissersboten op het strand van Les Saintes -Maries-de-la-Mer: Arles, juni 1888. Op zondag 28 mei om 11.00 uur is de prijs uitgereikt op het clubhuis, Fort Vreeswijk 4 in Nieuwegein.

De jury
Uit honderden genomineerden selecteerde een vakkundige jury de vijftig winnaars uit heel Nederland. De jury bestond uit: Emilie Gordenker, directeur Van Gogh Museum, Carmène Margarita, beeldbreker (een jongvolwassene die haar expertise inzet om het Van Gogh Museum nog inclusiever te maken) en Marilène van Oranje, Adviseur Partnership VriendenLoterij.

Onderdeel van jubileumcampagne
‘Gefeliciteerd met een Van Gogh’ is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij en onderdeel van de jubileumcampagne van het Van Gogh Museum. Naast de jubileumtentoonstellingen Kiezen voor Vincent, Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden en Van Gogh aan de Seine is er op vrijdag 2 juni een jubileumfeest op het Museumplein in Amsterdam. Alle winnaars zijn op deze dag uitgenodigd en krijgen die dag ook een exclusieve rondleiding door de jubileumtentoonstelling Van Gogh in Auvers en Zijn laatste maanden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk