Schutten Koninginnensluis Vreeswijk alleen nog rond hoogwater

De Koninginnensluis in Nieuwegein wordt alleen nog bediend rond hoog water. Omdat de scharnieren van de ebdeuren zijn versleten worden deze deuren totdat renovatie is uitgevoerd, maar beperkt gebruikt. Hierdoor wordt er alleen van circa twee uur vóór hoog water tot circa twee uur ná hoog water geschut.

Slijtage
De slijtage betreft de ebdeuren. Deze deuren zorgen er bij laag water voor dat het water uit het Merwedekanaal wordt gekeerd, zodat dit niet wegstroomt naar de Lek. Bij hoog water staat het water op de Lek hoger dan in het kanaal en hoeven deze deuren niet gesloten te worden.

Recreatievaartseizoen
Vanaf 1 november is het recreatievaartseizoen voorbij en wordt de Koninginnensluis alleen bediend op aanvraag. Dat is de standaard procedure. Bij een verzoek om bediening zal nu worden gekeken welk moment geschikt is om te schutten.

Renovatie
Het is nog niet precies bekend wanneer de renovatie start. Op dit moment werkt Rijkswaterstaat de randvoorwaarden hiervoor verder uit.

Omvaarroutes voor scheepvaart
Scheepvaart tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de Lek, die de Koninginnensluis geheel wil vermijden, kan varen via het Lekkanaal en de Beatrixsluis. Recreatievaart vanaf de Hollandsche IJssel kan via de Zuidersluis het Amsterdam Rijnkanaal bereiken.

Wegverkeer
Weggebruikers ondervinden geen hinder door de beperkte schuttijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren