Schuldhulpverlening

Onderwerp: Uitvoeringsvoorschriften met betrekking tot het weigeren van schuldhulpverlening bij recidive en bij het niet nakomen van vastgelegde verplichtingen door de schuldenaar. 
Samenvatting: Schuldenaren hebben niet automatisch recht op schuldhulpverlening. Heeft iemand al eerder gebruik gemaakt van de schuldhulpverlening (recidive) of komt de schuldenaar de opgelegde verplichtingen niet na dan kan schuldhulpverlening worden geweigerd. Voor personen die recidiveren na verwijtbaar gedrag geldt een wachttijd van 6 maanden.
Beslispunten: 1. akkoord gaan dat schuldhulpverlening kan worden geweigerd ingeval een persoon al eerder gebruik heeft gemaakt van schuldhulpverlening (recidive) en hem of haar te verwijten is dat dit geen resultaat heeft opgeleverd.

2. akkoord gaan dat schuldhulpverlening kan worden geweigerd ingeval de schuldenaar de vastgelegde verplichtingen niet of onvoldoende nakomt.

3. akkoord gaan dat voor personen die recidiveren na verwijtbaar gedrag er een wachttijd geldt van 6 maanden. 4. deze uitvoeringsvoorschriften te laten ingaan de dag na openbare bekendmaking. 5. de gemeenteraad informeren over deze uitvoeringsvoorschriften door middel van bijgevoegde brief. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk