Schrijver Frank Geerds (1976) uit Nieuwegein schrijft indringend boek

Frank Geerds (1976) uit Nieuwegein schreef al als tiener korte verhalen, gedichten en songteksten voor de schoolband. De inspiratie voor deze roman heeft hij gehaald uit het leven van zijn jongere broertje Jan, die op zestienjarige leeftijd overleed. Bijna twintig jaar na het verlies van zijn broertje begon hij te werken aan dit verhaal.

Frank Geerds

Foto: Frank Geerds

De gezinsvakanties aan het strand van Schoorl, het UMC Groningen en het Ronald McDonald Huis, dat jarenlang als tweede thuis diende, is het decor van dit werk. Na het schrijven heeft hij het manuscript drie jaar weggelegd om daarna te heroverwegen, te herschrijven en nu te publiceren.

Over het boek
Als Ciscu te horen krijgt dat zijn zieke, jongere broertje Mesija uitbehandeld is, slaat dat in als een bom. Ciscu wordt heen en weer geslingerd tussen hoop, ontkenning en angst. Dan hoort hij van een 5.000 jaar oud verhaal en ziet de overeenkomsten met zijn broertje, Mesija. Hierin vindt Ciscu zijn houvast. Is hij verblind door verdriet? Of is er meer tussen hemel en aarde dan wij weten? Een plan begint zich te ontvouwen en hij trekt zijn oudere broer Emgard hierin mee. Ongemerkt wordt hun hele omgeving betrokken: ouders, studiegenoten, vrienden en zelfs artsen. Iedereen heeft een rol. Liefde, verraad en verlies zijn het onvermijdelijke gevolg.

Het boek in paperback vorm, is nu al te koop in de Bruna op het Muntplein, en alle opbrengsten van de royalty’s worden geschonken aan het Ronald McDonald Huis Groningen. Vanaf 17 mei ligt het boek, dat € 21,99 kost, ook in andere bekende boekenwinkels en is het online te bestellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk