Katern

Schrijfster Hanneke van der Meer naar de bieb

Op 9 oktober om 15.00 uur, midden in de Kinderboekenweek, komt schrijfster Hanneke van der Meer haar twee nieuwste boeken ‘SSST!’ en ‘Professor Staal’ presenteren in Nieuwegein. Alle peuters, kleuters en ouders zijn van harte welkom bij dit gratis evenement in de bibliotheek in het Stadshuis.

Hanneke van der Meer (1980) is schrijfster, illustrator, vormgever en nog een heleboel meer. Ze kan moeilijk stilzitten. Vandaar dat ze ook twee prentenboeken schreef in twee maanden tijd. Behalve prentenboeken maakt ze onder de naam Somoiso apps voor peuters en kleuters en blogt ze op haar platform ‘Buitenhelden’ (een plek vol inspiratie voor lekker buitenspelen). Één ding staat altijd en overal centraal: kinderen zelf de wereld laten ontdekken en hun fantasie alle ruimte geven.

Beide boeken van Van der Meer gaan over grappige en een beetje zonderlinge mannetjes. Nadat de schrijfster uit de boeken heeft voorgelezen krijgen de kinderen een kleurplaat. Wie de mooiste kleurplaat maakt wint beide boeken; met daarin een persoonlijk tekstje van Hanneke van der Meer. Hanneke van der Meer schrijft niet alleen haar boeken, maar ze illustreert ze ook nog zelf! Op de grote ronde muur in de bibliotheek is de hele maand oktober een expositie te zien met originele tekeningen uit haar boeken. Deze geven een leuk inkijkje in hoe een prentenboek tot stand komt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk