Schrijfmarathon Amnesty Nieuwegein

Op zaterdag 9 december vindt de Schrijfmarathon van Amnesty International plaats in het kader van de ‘Dag van de Rechten van de Mens’. Wereldwijd komen dan honderdduizenden mensen in actie met brieven en kaarten schrijven voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen.

De brieven vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Ze geven hoop aan activisten voor mensenrechten. Ze dringen aan op stoppen van de doodstraf, marteling en discriminatie. De resultaten van vorige jaren bewijzen dat ‘gewone’ burgers zich met succes kunnen verenigen tegen onrecht.

Dit jaar gaan de brieven en kaarten o.a. naar Mahadine in Tsjaad, Clovis in Madagaskar, Hanan in Egypte en Shackelia in Jamaica.

Doe mee en schuif op zaterdag 9 december tussen 10.00 en 16.00 uur aan bij de andere schrijvers aan lange leestafel in de benedenhal van het Stadshuis. Voorbeeldbrieven en kaarten met adresstickers liggen klaar. Er is koffie, thee en sap voor extra inspiratie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren