Katern

Schoonspringsters Oona en Daphne in Berlijn

Van 16 tot en met 19 december jl. werden in Berlijn de open Duitse Senioren Kampioenschappen schoonspringen gehouden. Het nationale team, bestaande uit vijf dames, met daarin Oona Abbema en Daphne Wils van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein namen deel aan deze wedstrijden.

Oona en Daphne

Oona heeft vorig jaar een vervelende blessure aan haar voet gehad en Daphne kampte met een schouderblessure. Zij is hieraan geopereerd. Inmiddels zijn beide dames goed hersteld en kunnen ze weer internationaal op de planken staan.

Op de 1 meter plank waren er maar liefst 40 deelneemsters. Oona plaatste zich als 6de voor de finale en Daphne als 12de. Een knappe prestatie van beiden. In de finale liet Oona weer een stabiele serie van 5 sprongen zien en werd 7de. Daphne liet een goede 2,5 salto voorover zien, die in de voorronde nog wat minder liep en dat leverde haar een 5de plaats op.

Oona nam ook deel aan de 3 meter plank. Voor Daphne was dat nog te snel. Op de 3 meter was er een voorronde, een halve finale (top 18) en een finale (top 12). Het lukte Oona om de halve finale te behalen, met een 13de plaats. Een mooie prestatie, omdat ze twee recent geleerde sprongen liet zien, de 2,5 salto achterover en 2,5 contrasalto in de gehoekte houding. De halve finale was het eindpunt voor Oona. De top 12 was nog buiten bereik.

Beide dames kunnen terugkijken op een goede ervaring. Daphne zal weer teruggaan naar Amerika. Zij is in haar laatste collegejaar. Oona gaat weer verder met haar trainingen en studie in Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk