Katern

Schoonspringster Daphne Wils uit Nieuwegein naar EK en WK

Op 9, 10 en 11 juni worden in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein gaat hieraan deelnemen met maar liefst 12 springers. Daan Willemen en Matthew Hibbert nemen deel in de D-groep (10/11 jarigen). Zij zullen van de één en drie meter plank springen en hun titel verdedigen bij het synchroonspringen.

Nica Rakké en Iris de Heer springen mee in de C-groep (12/13 jarigen) op de één en drie meter. In de B-groep (14/15 jarigen) springt Esther Poort haar eerste NK op de één meter. Marien Raatgever en Manuel Oztopçu hebben al meer ervaring. Zij gaan één en drie meter springen en synchroon.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) springen Raziye Roughbags en Owen Johnston mee. Zij zullen eveneens van de één en drie meter springen en synchroon. Owen zal dat doen met Kirsten Veltman in de mixed synchroon. Bij de allin gaan Alicia Geurts (één meter), Kirsten Veltman (één en drie meter) en Tanja van Hassel (één meter).  Owen gaat bij de mannen de één meter mee springen.

Aquarijn mist de 19 jarige Daphne Wils. Zij zal op 9 juni afreizen naar Kiev in de Oekraïne, om daar deel te nemen aan haar eerste Europese Kampioenschappen voor senioren. Zij zal gaan deelnemen aan de één en drie meter en het synchroon. In augustus reist zij ook af naar Boedapest voor de Wereld Kampioenschappen.

Daphne Wils

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren