Katern

Schoonspringers zwemvereniging Aquarijn weer van start

Zondag 5 november jl. werd in het Hofbad in Den Haag weer een schoonspringwedstrijd georganiseerd. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein deed aan deze wedstrijd, die ging over de 1 meter plank, met maar liefst 17 springers mee. Er werden weer de benodigde medailles behaald waardoor het een mooie start van dit schoonspringseizoen is geworden.

In de D-groep (10 en 11 jarigen) was er een gouden medaille bij de meisjes voor Sureka Bierman Kerklaan. De pas 9 jarige Lizzy Hamerling wist knap tweede te worden in deze groep.

In de C-groep (12 en 13 jarigen) was er bij de jongens een bronzen medaille voor Mischa Dijkstra. De 4de plaats was voor Mike Hoogendam. Bij de meisjes was er goud voor Yuna Hulkenberg. Bij een sprong durfde de jury zelfs een 8 te geven! Het zilver was voor Joy Daalhuizen.

In de B-groep (14 en 15 jarigen) was Lars van Hilten de beste. Met een groot verschil in punten won hij overtuigend het goud.

In de A-groep (16, 17 en 18 jarigen) was er bij de jongens goud voor Matthew Hibbert. Het zilver ging naar Daan Willemen en het brons was voor Kayra Asci. Ook de 4de plaats was voor de schoonspringer Samuel Quist uit Nieuwegein. Bij de meisjes ging het goud naar Iris de Heer, het zilver was voor Nica Rakke en het brons ging naar Aiden Wallegie.

Bij de senioren lukte het Aquarijn nog een keer, goud, zilver en brons! Oona Abbema won het goud, Tanja van Hassel het zilver en het brons ging naar Nadja van Wijngaarden.

Over twee weken reizen Yuna, Lars, Daan, Matthew en Oona af naar Londen om deel te nemen aan de London Legacy Open. Een groot en sterk bezet toernooi met onder andere deelname van Tom Daley (Olympisch goud in Tokio 2020) en Jack Laugher (Olympisch goud in Rio 2016). Dat belooft een mooie ervaring te worden voor deze vijf springers en hun coach Sabine de Vroome.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk