Schoonspringers Zwemvereniging Aquarijn presteren goed in Londen

Op donderdag 16 november jl. is een team van vijf schoonspringers en coach Sabine de Vroome van Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein afgereisd naar Londen. Daar werd op in het weekend van 17, 18, 19 en 20 november de Londen Legacy open georganiseerd. 130 deelnemers van 17 clubs uit Engeland, Schotland, Amerika en Nederland deden mee.

De wedstrijden werden gehouden in het Olympische bad van 2012. Er deden tijdens de Londen Legacy meerdere springers mee die hadden deelgenomen aan de OS van 2016 en 2020. ‘Een bijzondere plek om te mogen laten zien waar je de afgelopen maanden zo hard voor hebt geoefend’ aldus coach Sabine de Vroome. Op de 1 meter plank was er gelijk een finale. Op de 3 meter plank was er een voorronde en finale voor de top acht.

De 13-jarige Yuna Hulkenberg sprong een stabiele 1 meter wedstrijd in de C-groep en wist een bronzen medaille te halen. Op de 3 meter behaalde de schoonspringster van Aquarijn met een nieuw PR als 3de de finale. In de finale wist ze de 3de plaats vast te houden en was er nogmaals brons voor Yuna.

De 15-jarige Lars van Hilten, overgestapt vanuit de acrogym en nog maar 1,5 jaar actief in het schoonspringen, liet een mooie serie sprongen zien in de B-groep op de 1 meter en wist verrassend 4de te worden met een nieuw PR. Ook op de 3 meter plank sprong hij zich naar een nieuw PR, met twee nieuwe sprongen in het programma, de 2,5 salto achterwaarts en de 2,5 salto binnenwaarts. Hij eindigde als 9de, net buiten de finale.

In de A-groep sprongen Daan Willemen en Matthew Hibbert mee. Beiden 17 jaar en flink wat internationale ervaring. Op de 3 meter was er een 6de plaats voor Matthew en dat betekende de finale springen. Daan wist 10de te worden. In de finale wist Matthew zich flink te verbeteren, met bijna 30 punten en werd hij knap 4de.

Op de laatste wedstrijddag moesten de jongens aan de bak op de 1 meter. Beiden lieten een goede serie sprongen zien. Daan eindigde op een 7de plaats. Matthew stond na vijf sprongen 5de en schoof daarna met elke sprong een plekje op. Met nog een sprong te gaan stond hij 2de. En met een geweldige 1,5 contra salto met 1,5 schroef werd hij de winnaar. Goud voor Matthew, een prachtige prestatie in dit sterke veld.

Goud voor Matthew (in het midden), een prachtige prestatie in dit sterke veld

Oona Abbema, die het vorige seizoen slechts beperkt in actie kwam door een stressfractuur in haar voet, heeft de afgelopen maanden volop kunnen trainen. Bij de senioren op de 1 meter liet ze goede sprongen zien en dat leverde een mooie 5de plaats op. Op de 3 meter kwam ze als 6de in de finale. Met twee nieuwe, zware sprongen in haar programma, wist ze in de finale zichzelf met 20 punten te verbeteren en werd 5de.

Met een klein team wist Aquarijn knap 8ste te worden in het clubklassement. De thuisclub, Dive London Aquatics was de grote winnaar.

‘Het was voor de vijf schoonspringers uit Nieuwegein een bijzondere ervaring, in een prachtig bad. Het belooft een mooi wedstrijdseizoen te worden’ laat coach Sabine de Vroome onze redactie weten.