Katern

Schoonspringers ZV Aquarijn presteren goed in Amsterdam

Op 12 en 13 mei werden in het Sloterparkbad in Amsterdam de 3de kwalificatiewedstrijden voor het NK schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met een ploeg van maar liefst 11 springers.

In de D-groep (11 jaar en jonger) was er een goede 1ste plaats voor Csilla van Os op de 1 meter plank. Op de 3 meter werd zij wederom 1ste met een persoonlijk record.

In de C-groep (12/13 jarigen) was er voor Iris de Heer een 1ste plaats op de 1 en 3 meter plank. Voor Nica Rakké was er een 5de plaats op de 1 meter en een 2de plaats op de 3 meter plank. Bij de jongens was er een 1ste plaats voor Matthew Hibbert op de 1 en de 3 meter. Voor Daan Willemen was er een 2de plaats op de 1 meter en een 3de plaats op de 3 meter.

In de B-groep (14/15 jarigen) was er bij de meisjes voor Esther Poort een 3de plaats. Marien Raatgever werd bij de jongens 3de.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) was er een mooie 1ste plaats voor Raziye Roughbags. Na maanden blessureleed kon zij nu weer deelnemen aan een wedstrijd. Owen Johnston sprong een geweldig nieuw PR op de 1 meter en werd 1ste. Manuel Öztopçu werd 4de op de 1 meter en 2de op de 3 meter.

Bij de senioren behaalde Kirsten Veltman op de 1 meter een 3de plaats. Op de 3 meter werd zij 4de.

Over 4 weken, in het weekend van 8, 9 en 10 juni, worden in het nieuwe Amerena bad in Amersfoort de Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Aquarijn zal daaraan mee gaan doen met 11 springers, over maar liefst 20 onderdelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk