Schoonspringers Aquarijn werken druk weekend af

Op zaterdag 18 januari jl. vond in zwembad Merwestein de tweede wedstrijd van de 5-kamp plaats. Aquarijn uit Nieuwegein had een volledige ploeg van tien springers. Een plaats bij de top 5 levert punten op voor het verenigingsklassement.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er een zilveren medaille voor Minte Bos van Aquarijn. In de D-groep (10/11 jarigen) sprong Joy Daalhuizen met een nieuw PR naar zilver. Yunah Hulkenberg behaalde het brons en de 4de plaats was voor Mika Grosze Nipper.

In de B/A-groep (14 t/m 18 jaar) sprong Kayra Asci een zeer goede wedstrijd en werd 1ste. De 2de plaats was voor Stanley Grijpink.

Bij de masters (19+) was er een bronzen medaille voor Metin Ardic. De springers die het D-diploma behalen, schuiven door naar de serie met acht sprongen. Hier behaalde Samuel Quist een zilveren medaille. Richello Salm werd 5de en Sen Schoondermark, die voor het eerst acht sprongen liet zien, werd 8ste.

In het verenigingsklassement staat Aquarijn nu op de 1ste plaats met 78 punten. Gevolgd door De Dolfijn Amsterdam met 52 punten. Op een gedeelde 3de plaats staan PSV Eindhoven en ZPC Amersfoort met 49 punten. SBC Breda staat 5de met 42 punten.

De vijfkamp ploeg van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein

Breedtesport 2
Op zondag 19 januari werd in Amsterdam de tweede wedstrijd van de breedtesport georganiseerd. Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met maar liefst 23 springers!

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er goud voor Joy Daalhuizen. Yunah Hulkenberg behaalde brons en Minte Bos werd als jongste van Aquarijn knap 4de bij de meisjes. Bij de jongens was het goud voor Timotheus Meth. Het brons ging naar Finn Langelaan en Mike Hoogendam werd 4de bij de jongens.

In de D-groep (10/11-jarigen) was er brons voor Jinte. Anissa Deraz werd 4de bij de meisjes. Mika Grosze Nipper behaalde het goud bij de jongens en het brons was voor Finn van Engelen.

In de C/B-groep (12 t/m 15 jaar) had Aquarijn alleen maar jongens. Het zilver was voor Samuel Quist en het brons ging naar Sen Schoondermark. Richello Salm werd 4de.

In de A/S-groep (16 jaar en ouder) was er goud voor Suzanne Klooster. De beste springer van een club in de serie behaalt punten voor het verenigingsklassement. Zondag was Aquarijn de dagwinnaar, met 73 punten, gevolgd door De Dolfijn uit Amsterdam met 72 punten.

Na twee wedstrijden staat Aquarijn eerste met 158 punten. De Dolfijn Amsterdam staat tweede met 126 punten en PSV Eindhoven staat in het klassement met 92 punten op een derde plek.

Daphne Wils in Amerika
Daphne Wils, sinds begin januari studerend en springend voor de Universiteit van Honolulu op Hawaii, had haar eerste wedstrijden voor het Universiteitsteam. Het team was dit weekend afgereisd naar Los Angeles. Voor Daphne was deze eerste wedstrijd een fantastisch succes. Ze werd 2de op de 3 meter plank en 1ste op de 1 meter in een sterke wedstrijd.