Schoonspringers Aquarijn springen 4de wedstrijd van de 5-kamp te Breda

Zondag 24 maart jl. werd in Breda de 4de wedstrijd van de landelijke 5-kamp georganiseerd. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met 11 springers, verdeeld over de verschillende categorieën.

Aquarijn

In de E-groep (9 jaar en jonger) worden 4 sprongen gemaakt. Emma van Meeteren deed voor het eerst mee aan de 5-kamp en behaalde de zilveren medaille. Het goud ging naar Kyra Toonen. Zij liet voor het eerst de achterwaartse duik zien en dat lukte heel goed.

In de D-groep (10/11 jarigen) worden 5 sprongen gemaakt. Lizzy Hamerling liet voor het eerst de anderhalve salto voorwaarts zien. Ze behaalde de zilveren medaille. Mila Bos werd 5de in deze serie. Voor Froukje was er een 9de plaats en Jaydon Man werd 11de.

In de C-groep (12/13 jarigen) worden 6 sprongen gemaakt. Sureka Bierman Kerklaan werd 2de en won de zilveren medaille. Mischa Dijkstra werd 3de en won de bronzen medaille.

In de gecombineerde B/A-groep (14 t/m 18 jaar) worden 7 sprongen gemaakt. Stanley Grijpink sprong zich met een stabiele serie sprongen naar de gouden medaille. Mike Hoogendam werd 4de. Helaas geen springers in serie 5 door blessures voor Aquarijn. In serie 6, die niet meetelt voor de 5-kamp beker, sprong Yuna Hulkenberg zich naar de 4de plaats.

In april zal de 5de en laatste wedstrijd van de 5-kamp gehouden worden in Eindhoven.