Katern

Schoonspringers Aquarijn presteren goed op 6-kamp in Eindhoven

Zateerdag 10 maart jl. werd in Eindhoven de 3e wedstrijd van de landelijke 6-kamp schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was afgereisd met tien springers. In serie 1 (9 jaar en jonger) sprong de 8-jarige Roos de Boer een goede wedstrijd, zij behaalde een bronzen medaille.

In serie 2 (10/11 jarigen) sprongen Jinte v.d. Hoef en Lorine van Leeuwen een prima wedstrijd. Beide meisjes waren pas nog in het Duitse Aken geweest voor een 3-daags trainingskamp en dat was te zien. Jinte sprong met een nieuw PR naar een 5de plaats. Lorine sprong met een nieuw programma, dat heel goed lukte, naar een zilveren medaille.

In serie 3 (12/13 jarigen) sprong Samuel Quist een goede wedstrijd. Hij behaalde het zilver. Fay Cornelissen maakte haar debuut in deze groep en dat was spannend. Ze eindigde op de 8ste plaats.
In serie 4 (14 jaar en ouder) een prima wedstrijd voor Romy Schoeree. Met een nieuw PR behaalde ze de gouden medaille. DE 16 jarige Metin Ardic is nog maar enkele maanden lid van de vereniging en kan nu al meedoen aan deze wedstrijd. Hij spring zich naar een zilveren medaille.

In serie 5 (gevorderde springers) was er deze keer een sterk deelnemersveld. Met een nieuw PR sprong Iris de Heer zich naar een goede 4de plaats. Daan Willemen werd 6de en Nica Rakké werd 7de.

In het clubklassement was het een goede dag voor Aquarijn. Met 40 punten was er een 2de plaats, achter PSV Eindhoven. In het klassement betekende dit dat de achterstand op de Dolfijn kleiner is geworden. Na drie wedstrijden heeft de Dolfijn 119 punten, Aquarijn op de tweede plaats met 117 punten en PSV staat op de derde plaats met 76 punten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren