Katern

Schoonspringers Aquarijn pakken 11 medailles op tweede wedstrijdcircuit

Op zaterdag 15 april werd in Eindhoven de tweede wedstrijd van een reeks van drie circuitwedstrijden gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met maar liefst 25 schoonspringers en was daarmee de vereniging met de meeste deelnemers.

De twee jongste groepen (E-groep en D-groep) lieten op vier onderdelen zien wat ze geleerd hebben in de afgelopen weken. Ze moesten aantreden op de kant, de 1 en de 3 meter plank en op de mat. Hier werd de handstand getoond.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er goud voor Lizzy Hamerling. De bronzen medaille was voor Mila Bos. De vierde plaats was voor Stein Elward, Jaydon Man werd zesde en Saar Jordan werd knap zevende. In de D-groep (10/11-jarigen) was er goud voor Sureka Bierman Kerklaan. Het zilver ging naar Nouk Swart. Yvie Bakker werd achtste.

Voor de springers van 12 jaar en ouder kan er gesprongen worden in lijn 1. Dat is op breedtesportniveau en in lijn 2, dat is op nationaal nivea.

In de C/B-groep lijn 1 (12 t/m 15-jarigen) moesten 6 sprongen op de 3 meter plank getoond worden. Minte Bos werd zesde, Elisa Kool zevende, Mischa Dijkstra achtste en Mike Hoogendam negende.

In de A/S-groep lijn 1 (16 jaar en ouder) was er op dit onderdeel goud voor Stanley Grijpink.
Jae Schoondermark behaalde de zilveren medaille.

In de C/B-groep lijn 2 moesten zes sprongen op de 1 meter getoond worden. Mika Grosze Nipper werd keurig tweede. Lars van Hilten werd vierde. Voor Joy Daalhuizen was er een vijfde plaats en Yuna Hulkenberg werd zesde.

In de A/S-groep lijn 2 mocht Oona Abbema na zes lange maanden blessureleed weer meedoen en dat deed ze met verve. Ze won de serie met een mooie reeks sprongen. Daan Willemen werd tweede en Matthew Hibbert, die met een ingetapete arm een aangepast programma liet zien, wist toch nog de derde plekte behalen. Iris de Heer werd vijfde en Nica Rakké zesde. Voor Aiden Wallegie was er een negende plaats.

Bij de masters liet Tanja van Hassel een stabiel serie sprongen zien en zij sloot deze succesvolle dag voor Aquarijn af met een gouden medaille. Met 11 medailles konden de springers en coaches terugkijken op een succesvolle tweede wedstrijd. De derde en laatste wedstrijd is op 14 mei in Amsterdam.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren