Schoonspringers Aquarijn nemen Amsterdam Diving Cup mee naar huis

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 april werd eindelijk weer de Amsterdam Diving Cup gehouden. Dit evenement kon vijf jaar niet doorgaan vanwege o.a. Corona. Het was de 25ste editie. Zwemvereniging Aquarijn nam deel met 10 schoonspringers. Er waren ook deelnemers uit Spanje, Noorwegen en Tsjechië.

In de C-groep (12 en 13 jarigen) op de 1 meter plank liet Sureka Bierman Kerklaan een constante serie van zeven sprongen zien. Ze behaalde met een PR de bronzen medaille.

In de B-groep (14 en 15 jarigen) sprong Yuna Hulkenberg de 1 meter, de 3 meter en de toren. Op alle drie de onderdelen behaalde ze de finale (top 6) en een PR. Op de 1 meter plank won Yuna de zilveren medaille.

Aquarijn

Aiden, Nica, Oona, Matthew, Iris en Kayra

Op de 3 meter sprong ze voor het eerst de 2,5 salto achterover in de wedstrijd en was er een gouden medaille voor haar. Op de toren was het spannend. Ze ging als 2de de finale in en werd met een klein verschil de nummer 1!

In de A-groep (16, 17 en 18 jarigen) sprong Aiden Wallegie bij de meisjes op de 1 meter plank een mooie serie. Als 3de ging ze door naar de finale en ze werd daarin 2de, met een nieuw PR. Door een blessure aan haar duim sloeg Aiden de 3 meter over, zodat ze wel het synchroon kon springen.

Bij de A-jongens was er op de 1 meter plank een gouden medaille voor Matthew Hibbert. Met slechts een half puntje verschil werd Lars van Hilten 4de, achter de beide Spaanse deelnemers. Voor Daan Willemen was er een 5de plaats. Op de 3 meter was er een zilveren medaille voor Lars, Matthew behaalde het brons en Daan werd 5de.

Bij de senioren mannen was er op de 1 en 3 meter een 4de plaats voor Kayra Asci. In januari maakte hij de overgang van junior naar senior (19 jaar en ouder). Nica Rakké en Iris de Heer hebben dezelfde overgang gemaakt en sprongen mee bij de senioren vrouwen. Op de 1 meter plank was er een 4de plaats voor Iris en een 6de plaats voor Nica. Op de 3 meter was Iris 3de en Nica 4de. Oona Abbema was de grote winnares. Met een prachtig puntentotaal wist ze de 1 meter te winnen en een dag later ook de 3 meter.

Bij het synchroonspringen was er goud voor Aiden Wallegie en Nica bij de vrouwen. Ze scoorden 7’s voor meerdere sprongen. Bij het mix synchroon was het zilver voor Iris en Kayra. Het goud ging naar Oona en Matthew. Zij lieten voor het eerst de spectaculaire 3,5 salto voorover zien.

In het clubklassement was zwemvereniging Aquarijn na 4 dagen de winnaar. Met 214 punten eindigden het team uit Nieuwegein voor de organiserende vereniging de Dolfijn. ZPC Amersfoort werd 3de. De beker ging mee naar Nieuwegein.