Schoonspringers Aquarijn in de prijzen tijdens Open Schotse Kampioenschappen

Op donderdag 5 tot en met 8 december werden in Edinburgh (Schotland) de Open Schotse Kampioenschappen gehouden. Het nationale Team van Nederland nam deel aan deze wedstrijden. In dit team van zeven schoonspringers waren twee springers van Aquarijn uit Nieuwegein. De 17-jarige Oona Abbema maakte haar debuut in het Nationale Team. Daphne Wils is inmiddels zeer ervaren op dit niveau en wilde hier laten zien dat ze in staat was om de puntenlimiet te behalen op de 1 meter plank.

Oona wist op de 1 meter plank verrassend de finale te behalen in de A-groep (16/17/18-jarigen) met een nieuw PR en sprong een goede finale, waarin ze zichzelf nog een keer verraste met weer een PR. Ze werd uiteindelijk zesde.

Daphne wist op de 1 meter plank een mooie prestatie neer te zetten. Ze won de finale en wist de puntenlimiet te springen voor de Europese Kampioenschappen. ‘Dat geeft zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen’ aldus haar trainer.

Op de 3 meter plank werd Oona achtste, ze miste de finale met slechts 4 punten. Oona kan terugkijken op een goede ervaring, met een verrassende finaleplaats op de 1 meter plank.
Daphne wist op de 3 meter plank de finale te behalen en voegde in de finale nog een bronzen medaille toe aan de gouden medaille van de 1 meter.