Katern

Schoonspringers Aquarijn dit weekend actief in Den Haag

Dit weekend, zaterdag 16 en zondag 17 maart jl. werden in Den Haag de wedstrijden om de regio bokaal schoonspringen gehouden. Met maar liefst 12 springers reisden de schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein af naar Den Haag. Aquarijn gebruikte deze wedstrijden vooral om nieuwe sprongen uit te testen.

In de C-groep (12/13 jarigen) was er bij de meisjes een 8ste plaats voor Lorine van Leeuwen op de 1 meter plank. Zij deed voor het eerst mee in deze groep. De start was spannend, maar lopende de wedstrijd kwam ze er steeds meer in. Bij de jongens sprong Daan Willemen een nieuw PR op de 1 meter plank en dat was goed voor de gouden medaille. Richello Salm werd in deze serie netjes 3de.

Op de 3 meter plank liet Matthew Hibbert zijn nieuwe programma zien en dat leverde een PR op en de gouden medaille.

In de B-groep (14/15 jarigen) sprong Nica Rakke een stabiele wedstrijd op de 1 meter en wist 6de te worden. Iris de Heer deed mee op de 3 meter en behaalde de 4de plaats. In de A-groep (16/17/18 jarigen) sprong Esther Poort voor de eerste keer in deze groep. Ze werd 3de. Marien Raatgever maakte ook zijn debuut en wist 2de te worden op de 1 meter plank.

Op de 3 meter plank was er een prachtig nieuw PR voor Oona Abbema. Oona behaalde de zilveren medaille. Manuel Oztopcu scoorde voor het eerst meer dan 400 punten met tien sprongen, dit leverde hem de gouden medaille op.

Bij de senioren sprongen Raziye Roughbags en Owen Johnston mee op de 1 meter plank. Beiden sprongen dit jaar voor het eerst bij de senioren. Raziye behaalde een zilveren medaille en voor Owen was er goud.

Het clubklassement werd gewonnen door de organiserende vereniging DSZ uit Den Haag. De Dolfijn uit Amsterdam werd 2de en Aquarijn werd 3de.

Raziye Manuel Oona

Foto: v.l.n.r.: Raziye Roughbags, Manuel Oztopcu en Oona Abbema

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren