Katern

Schoonspringers Aquarijn actief op Eindhoven Diving Cup

In het Pieter v.d. Hoogenband zwembad te Eindhoven werden het afgelopen weekend grote internationale wedstrijden schoonspringen gehouden. Er waren deelnemers uit 12 landen, o.a. uit Italië, Ierland, Schotland, Zweden, Noorwegen en Tsjechië.

In de C-groep (12/13-jarigen) had zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein twee deelnemers. Op de 1 meter plank was er voor Daan Willemen een mooie 8ste plaats. Matthew Hibbert werd in een spanennde strijd 2de, op slecht 1,5 punt van de Schotse nummer 1. Op de 3 meter plank was er eveneneens een 8ste plaats voor Daan. Voor Matthew was er een gouden medaille in een nieuw persoonlijk record.

In de B-groep (14/15-jarigen) deden twee meisjes van Zwemvereniging Aquarijn mee. Beide meisjes maakten hun debuut in deze sterke groep. Voor Iris de Heer was er een 14de plaats op de 1 meter plkank. Nica Rakke werd 18de.

In de A-groep (16/17 en 18-jarigen) sprong Oona Abbema een sterke 1 meter wedstrijd en werd 13de in een nieuw persoonlijk record. Zij was het derde Nederlandse meisje in dit grote veld (22 deelnemers). Met slechts 5 maanden training een fantastische prestatie. Op de 3 meter pkank was er wederom een 13de plaats met een nieuw PR voor haar.

Helaas was Manuel Oztopcu de hele week geveld door de griep en moest hij de 3 meter wedstrijd laten schieten. Een dag later voelde hij zich sterk genoeg om op de 1 meter deel te nemen en met een 6de plaats mag hij tevreden zijn.

Bij de senioren was er een 9de plaats voor Raziye Rouhbags. De top 6 plaatst zich voor de finale. Daphne Wils plaatste zich als eerste op de 1 meter voor de finale en wist die finale te winnen met een mooie reeks van 5 sprongen. Op de 3 meter wist ze zich als 2de voor de finale te plaatsen. In de finale wist ze de zilveren medaille vast te houden. Met haar partner Bram Meulendijks behaalde ze de bronzen medaille bij het onderdeel mix synchroon. Daphne is na een jaar met blessures weer op de goede weg terug. Zij traint volledig onder de leiding van bondscoach Edwin Jongejans in Eindhoven.

Daphne Wils (links) met Matthew Hibbert

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren