Katern

Schoonspringers Aquarijn actief op Amsterdam Diving Cup

Afgelopen weekend werden in Amsterdam internationale wedstrijden schoonspringen gehouden. Er waren deelnemers uit 15 landen, waaronder het nationale team van Zwitserland, Oostenrijk, Schotland, Tsjechië, Wit-Rusland, Zuid-Afrika en zelfs Australië. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was met acht springers vertegenwoordigd voor Nederland.

In de B-groep (14/15-jarigen) deden Daan Willemen (12 jaar) en Matthew Hibbert (13 jaar) mee. Ondanks hun jonge leeftijd, waren zij in staat om op dit niveau mee te draaien. Daan sprong een stabiele wedstrijd en wist 10de te worden. Matthew wist op de 1 en 3 meter plank de finale te halen en werd op beide onderdelen knap zesde. Iris de Heer maakte haar debuut in de B-groep en werd in een sterk veld zeventiende op de 3 meter en eindigde net buiten de top 12 met een dertiende plek op de 1 meter plank.

Manuel en Matthew

In de A-groep (16/17/18-jarigen) sprong Oona Abbema een nieuw Persoonliojk Record op de 1 meter en werd twaalfde. Zij was met deze plaats de beste Nederlandse springster. Op de 3 meter plank oversteeg Oona zichzelf en wist zich als enige Nederlandse springster te plaatsen voor de finale. Ook nu sprong ze een nieuw PR. In de finale werd ze zesde. Bij de jongens wist Manuel Oztopcu de finale te halen op de 1 meter. In de finale werd hij 5e. Op de 3 meter werd hij 7e. Hij miste de finale nipt met een halve punt.

Bij de senioren wist Raziye Rouhbags, die haar debuut maakt bij de senioren, de finale te halen op de 1 meter. Ze sprong een nieuw PR en werd zesde. Bij de mannen was er grote concurrentie voor Owen Johnston op de 1 meter. Hij eindigde op de 14e plaats.

Bij het synchroonspringen voor de jeugd wonnen Matthew en Manuel met een stabiele wedstrijd onverwacht de zilveren medaille. Een mooie verrassing. Oona en Tanja van Hassel wisten bij de vrouwen een bronzen medaille te halen.

Tanja en Oona

‘Aquarijn is trots op de vijf finaleplaatsen en de twee medailles bij het synchroonspringen op dit sterk bezette toernooi. Veel springers hebben weer een stap gezet, nieuwe sprongen gedaan, een finale behaald, punten verbeterd. Op woensdag 1 mei reizen Daan, Matthew, Iris, Manuel, Oona en Owen af naar het Noorse Bergen om onder leiding van Sabine de Vroome en Monica Kreuger deel te nemen aan het grootste schoonspringtoernooi van Noord-Europa. Dat belooft een bijzondere ervaring te worden’ aldus Angelique de Vroome tegenover onze redactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!