Katern

Schoonspringers Aquarijn actief bij 2de circuit-wedstrijd

Zaterdag 16 maart jl. werd de 2de circuit-wedstrijd gesprongen door zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein. Aquarijn was met een grote ploeg van maar liefst 25 springers afgereisd naar Amsterdam.

In de E- en D-groep werd er in circuit-vorm gesprongen. De jeugdige springers lieten zien wat ze hadden geoefend op de mat, de kant, de 1 meter en de 3 meter plank. In de E-groep (9 jaar en jonger) werd Saar Jordan 1ste. Voor Emma van Meeteren was er een bronzen medaille. Kyra Tonen werd 4de. In de D-groep (10/11 jarigen) won Lizzy Hamerling de zilveren medaille. Jaydon Man werd 5de, voor Djeyen van den Brom was er een 6de plaats en Mila Bos werd 7de.

De C/B-groep (12 t/m 15 jaar) kent twee niveaus. Lijn 1 is breedtesport-niveau. Voor Sureka Bierman Kerklaan was er een bronzen medaille en Nouk Swart werd 5de. Lijn 2 is nationaal niveau. Yuna Hulkenberg liet een mooie serie van 6 sprongen zien en werd 1ste.

De A/S-groep (16 jaar en ouder) heeft ook lijn 1 breedtesport niveau en lijn 2 nationaal niveau. In deze groep moesten er twee sprongen op de 1 meter plank, twee sprongen op de 3 meter plank en 2 sprongen op de toren getoond worden. Een leuke en gevarieerde wedstrijd. Voor Stanley Grijpink was er goud in lijn 1. In lijn 2 werden de top zes plaatsen bezet door de schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn:

1) Matthew Hibbert
2) Lars van Hilten
3) Daan Willemen
4) Kayra Asci
5) Iris de Heer
6) Nica Rakké

Ten slotte was het de beurt aan de masters (25 jaar en ouder). Tanja van Hassel scoorde mooie punten met de 2,5 salto voorover gehoekt en werd netjes 3de. Nadja van Wijngaarden werd 4de.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk