Schoonmakende Oostblokkers actief in Nieuwegein

Enkele dagen geleden waarschuwde de politie in Nieuwegein al voor een trio van twee Oost-Europese vrouwen en een man die in Nieuwegein langs de deuren gaan om te helpen met het schoonmaken van het huis. De politie riep op om alert te zijn op dit trio. Vooral ouderen zijn de dupe. Het is een nieuwe variant op de travelers die eerder en geregeld door de regio trekken.

De Oost-Europenanen, veelal Roemenen en Bulgaren bellen aan met een smoes en vertellen in gebrekkig Nederlands dat zij willen helpen met klusjes in- en om het huis. Het gaat hier om een babbeltruc. Als de Oostblokkers klaar zijn met hun ‘klus’ blijkt als snel dat er spullen zijn ontvreemd in de woning. De politie van Nieuwegein vraagt alert te zijn en melding te doen via 112 als mensen aanbellen met bovenstaand verzoek.

Voor een veilig Nieuwegein heeft de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein een grote Buurtwhatsapp gemaakt. Aanmelden is vrij simpel. Kijk hier voor meer informatie.

One thought on “Schoonmakende Oostblokkers actief in Nieuwegein

  1. hessel

    zijn er al Nieuwegeiners bij wie Oostblokkers hebben aangebeld?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren