Schoolorkest geeft eindvoorstelling

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Koningin Julianaschool, die in het schoolorkest spelen, verzorgen op vrijdag 26 juni een eindvoorstelling in theater De Kom. De voorstelling wordt gegeven samen met andere schoolorkesten en in samenwerking met leden van ‘t JoNg, het jeugdorkest van De Kom.

Bij de Koningin Julianaschool kunnen leerlingen sinds twee jaar meedoen in het schoolorkest. De leerling hoeft nog geen instrument te kunnen spelen. Tijdens de eerste repetitie kiezen ze hun favoriete muziekinstrument, zoals gitaar, viool, trompet of saxofoon.

Tijdens de repetities, op woensdagmiddag na schooltijd, zijn docenten van De Kom op school aanwezig. Zij leren de leerlingen spelen op het gekozen instrument. Eerst wordt er in kleine groepjes geoefend en elke repetitie wordt afgesloten met een samenspel van alle orkestleden. Om de kinderen enthousiast te maken voor muziek leren ze vooral eigentijdse en populaire liedjes.

Finn van den Akker doet dit schooljaar voor het eerst mee aan het schoolorkest. ‘’Ik heb voor gitaar gekozen, omdat ik het zo knap vind dat gitaristen zo snel met hun vingers zijn. Dat wil ik ook graag leren.’’ Lucia van Amersfoort zit ook in het schoolorkest en zij speelt saxofoon. ‘’De saxofoon is een heel mooi instrument. Als je het kunt bespelen, kunnen er hele mooie tonen uitkomen.’

De ‘Grande Finale’ op 26 juni in De Kom is speciaal voor ouders, broers en zussen en opa’s en oma’s, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk