Katern

School voor topsporters

Het Oosterlicht College in Nieuwegein mag zich voortaan Olympisch Steunpunt School noemen. Op zo’n school kunnen jonge topsporters studeren en sporten in hun directe leefomgeving.

Topsport kost tijd. Denk maar aan alle trainingen, de wedstrijden en het reizen. Dit is vaak lastig om te combineren met naar school gaan en huiswerk maken. Om jong sporttalent te ondersteunen is daarom het project ‘Talent op school, een klas(se) apart!’ opgezet.

Op een Olympisch Steunpunt School krijg je als topsporter begeleiding bij de combinatie van sport en studie. Een coördinator denkt met je mee en ondersteunt je als dat nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan studiebegeleiding, roosterwijzigingen, uitstel of vermindering van huiswerk en verplaatsing van toetsen. Niet alleen voor topsporters zijn er bijzondere mogelijkheden. Andere leerlingen van de school die graag meer sporten, kunnen kiezen voor de Sport Accent Klassen. Hierin wordt meer dan gewoonlijk aandacht besteedt aan sport en gymnastiek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren