Scholieren uit Nieuwegein winnen prijs Jong Ondernemen

Vier leerlingen van het Cals College in Nieuwegein zijn vandaag verkozen tot Junior Company van het Jaar 2020 in de categorie havo/vwo. De scholieren wonnen deze titel met hun bedrijf PortoMini. Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste bedrijfjes van middelbare scholieren.

PortoMini verkoopt een miniportemonnee van oude spijkerbroeken. Deze portemonneetjes worden gemaakt in een sociale werkplaats. De 16- en 17-jarige ondernemers verkopen ze via een online Etsy-shop. Tijdens de finale, die door het Coronavirus online plaatsvond, namen de leerlingen uit Nieuwegein het op tegen vijf andere havo/vwo-teams. Ze werden door een jury beoordeeld op hun gemaakte casus over marketing, videopitch en online juryinterview. De jury bestond uit Thomas Blekman (Global School for Entrepreneurship), Lies Verburg (Young Lady Business Academy Elske Doets) en Esther Liskamp (FedEx Express).

“PortoMini is heel creatief en bewust omgegaan met spijkerstof. Mooi om te zien dat deze jonge ondernemers bezig zijn met het hergebruik van materialen en zich daarmee inzetten voor een betere wereld”, aldus de juryvoorzitter Thomas Blekman tegenover onze redactie.

Programma Junior Company
Het afgelopen schooljaar deden bijna 3.000 vmbo-, havo- en vwo-leerlingen mee aan het ondernemersprogramma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Tijdens dit programma richten leerlingen in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Een onderdeel van dit programma is de strijd om de titel Junior Company van het Jaar. Dit jaar schreven zich meer dan zeventig teams in voor de competitie. Na een aantal online voorrondes werden er twaalf companies, zes in de categorie vmbo en zes in de categorie havo/vwo, geselecteerd die mee mochten doen aan de online finale op 16 juni.

Fotobijschrift: PortoMini is Junior Company van het Jaar 2020 (havo/vwo) en viert dit met veel confetti. Op het podium staan dagvoorzitter Ingrid Jansen, juryvoorzitter havo/vwo Thomas Blekman en directeur van Jong Ondernemen Mariolein van der Plas. Foto: Eva Leget

One thought on “Scholieren uit Nieuwegein winnen prijs Jong Ondernemen

  1. Els Boekhorst

    Wie de jeugd heeft de toekomst

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren