Scholieren uit Nieuwegein scoren met innovatieve oplossing voor airconditioning

Vijf leerlingen van het Cals College in Nieuwegein zijn op vrijdag 12 april tweede geworden in de competitie Junior Company van het Jaar 2019. De scholieren bemachtigden deze plek met hun bedrijfje FreshAir. Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste bedrijfjes van middelbarescholieren.

Het team van FreshAir biedt een goedkope, eenvoudige en effectieve oplossing voor de hete zomers. Het product dat ze zelf ontworpen hebben, dient op een ventilator bevestigd te worden. Vervolgens is er plek voor twee flesjes die uit de vriezer komen. Hierdoor zal de luchtstroom van de ventilator kouder zijn. Tijdens de finale namen de leerlingen uit Nieuwegein het op tegen zes andere teams. Ze werden door een jury beoordeeld op de presentatie van hun stand, het Stand van zaken rapport en een pitch. De jury bestond uit: Elske Doets (Doets Reizen), Thomas Blekman (Global School for Entrepreneurship) en Tijmen ter Veen (The Walt Disney Company Nederland). FreshAir ging niet met de winst naar huis, maar bemachtigde wel een mooie tweede plek.

Programma Junior Company
Een schooljaar lang werken bijna 3.000 middelbarescholieren aan hun eigen bedrijfje tijdens het programma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. De scholieren richten in teams een eigen company op en runnen deze een heel schooljaar lang. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Een onderdeel van dit programma is de strijd om de titel Junior Company van het Jaar. Dit jaar schreven zich meer dan zestig teams in voor de competitie door het inleveren van een ondernemingsplan en een verkooppitch. Na een strenge selectie werden er vijftien companies, acht in de categorie vmbo en zeven in de categorie havo/vwo, geselecteerd die mee mochten doen aan de finale op 12 april.

V.l.n.r. Stephan van den Berg, Ruben Martens, Tim Gill, Dennis van den Berg en David Rooker (Foto: Jostijn Ligtvoet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren