Scholiere Oosterlicht Nieuwegein doet mee met Eurovisie Songfestival

De 17-jarige Stefania Liberakakis uit K4d van het Oosterlicht College in Nieuwegein zal Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat heeft de Griekse omroep ERT bekendgemaakt. Nederland organiseert het Eurovisie Songfestival nadat Duncan Laurence de eerste Nederlandse winnaar in 44 jaar werd met zijn lied Arcade. De scholiere uit Nieuwegein, en geboren in Utrecht, doet mee met het nummer Supergirl.

De half Nederlands, half Griekse Stefania Liberakakis deed in 2014 als 10-jarige mee aan The Voice Kids en daarna zong ze twee jaar bij Kinderen voor Kinderen. Stefania was tevens al eens de Nederlandse kandidaat bij het Junior Eurovisie Songfestival in 2016, toen ze in Malta met de groep Kisses achtste werd met het nummer Kisses & Dancin. Ze bracht in totaal eerder vier singles uit als solozangeres.

In 2018 is haar debuutsingle uitgekomen: Stupid Reasons. Met het meedoen aan het Eurovisie Songfestival komt een droom uit voor Stefania Liberakakis. Daarnaast had de Utrechtse een rol in de film ‘Brugklas: de tijd van m’n leven.’

De scholiere uit Nieuwegein neemt deel aan de tweede halve finale op 14 mei, waarin Nederland niet mag stemmen. Als ze zich weet te plaatsen voor de finale staat ze ook tijdens de finale op 16 mei op het podium van Ahoy in Rotterdam.

Stefania Liberakakis eerder op het schoolplein van het Oosterlicht College in Nieuwegein
(Foto: Facebook Stefania Liberakakis)

2 thoughts on “Scholiere Oosterlicht Nieuwegein doet mee met Eurovisie Songfestival

  1. Berend Visser

    DOUZE POINTS POUR STEFANIA !!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk