Scholenstichting Trinamiek

Op 1 januari 2016 zijn de SKPON (Stichting Katholiek Primair Onderwijs Nieuwegein), Stichting Lek en IJssel en Jenaplanschool De Kring uit Woerden gefuseerd en samengegaan in de nieuwe organisatie Trinamiek. Er is gekozen voor deze samenwerking om de mobiliteit van het personeel te vergroten, de ontwikkeling van vakmanschap van de medewerkers nog meer aandacht te geven en de werkgelegenheid zoveel mogelijk te garanderen.

Trinamiek is een veelkleurige groep van 25 scholen in IJsselstein, Nieuwegein, Lopik, Benschop, Cabauw, Vianen, Everdingen, Culemborg en Woerden. Elke school heeft een eigen herkenbaar profiel op basis van een Katholieke-, Neutraal-Bijzondere-, of Openbare signatuur. Naast scholen voor basisonderwijs is er een speciale school voor basisonderwijs met OPDC (Ortho Pedagogisch Didactisch Centrum) en een school voor Praktijkonderwijs. De Stichting heeft een professioneel stafbureau dat het bestuur en het directieberaad ondersteunt. In Nieuwgeein maken de scholen: Het Vogelnest, Lucas Batau, Vroonestein, Christoffel, De Schouw, Lucas Galecop en De Tweeklank deel uit van Trinamiek.

De naam Trinamiek is een samentrekking van trio (of driehoek), dynamisch en uniek. De nieuwe scholenstichting herkent die driehoek in de relaties tussen bijvoorbeeld: ‘Leerkracht, kind, ouder’, ‘Samenleving, stichting, school’, ‘Kind, klas, school’. De naam drukt uit waar Trinamiek belang aan hecht: aan de ontwikkeling van individuele talenten van de leerlingen en medewerkers.

Woensdag 6 januari is de fusie ingeluid met een feestelijke middag en avond voor alle medewerkers en genodigden. Na een hartelijk welkom volgden vele bedankjes aan iedereen die heeft bijgedragen aan het fusieproces. De presentatie van het nieuwe logo sloot het officiële deel van het feest af.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk