Scholen en sportgebouwen hart van de wijk

Hoe ziet de school en sporthal van de toekomst eruit? Een gebouw waarin zowel onderwijs, sport, kinderopvang, logopedist als zorgwoning een plek kunnen krijgen. Een gebouw dat flexibel in te richten is, maar ook flexibele gebruikers heeft. Dat was het ideale beeld dat zich langzaam ontvouwde tijdens het stadsgesprek maandag 21 maart j.l. over de scholen en sportgebouwen in Nieuwegein.

Peter Snoeren, wethouder onderwijs: “Uit de discussie blijkt dat inwoners het belangrijk vinden dat school- en sportgebouwen het hart van de wijk vormen. En hoe dat eruit ziet is in iedere wijk anders. Daarom vervolgen wij dit stadsgesprek later in het jaar in de wijken.”

Ongeveer zestig belangstellenden kwamen maandag 21 maart naar de Brede School de Lotus in Nieuwegein zuid om deel te nemen aan het stadsgesprek over de toekomst van school- en sportgebouwen in Nieuwegein. Een greep uit de ideeën die werden geopperd:

Verbindt scholen en sportzalen aan elkaar en zorg dat ze de hele dag te gebruiken zijn. Maak ze niet alleen geschikt voor onderwijs en sport, maar ook voor educatieve- en culturele activiteiten. Maak de gebouwen ook geschikt voor zorgwoningen. Multifunctionele gebouwen vragen om flexibele instelling van de gebruikers. Zorg voor een kantine in het gebouw.

De reacties worden verwerkt in een voorstel aan de gemeenteraad. Op basis daarvan kan de gemeenteraad een besluit nemen over de uitgangspunten voor de toekomst van deze gebouwen. Na de zomer zal in een aantal wijken meer stadsgesprekken worden gehouden om ideeën op te halen voor de school- en sportgebouwen in de betreffende wijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren