Schip vaart tegen Heemsteedsebrug op bij Nieuwegein

Een nog omhoogstaande laadkraan op een schip op het Amsterdams Rijnkanaal heeft de nieuwe brug ter hoogte van de Plofsluis flink beschadigd. Door de aanvaring is de laadkraan afgebroken en in het water gevallen.

Eerder meldde Clarion Wegerif van de Fietsersbond dat de Nieuwe Heemsteedsebrug ten prooi was gevallen aan vandalen. Naar nu blijkt is de beschadiging aan de brug gekomen door de aanvaring op dinsdag 2 mei jl. Door de aanvaring zijn enkele spijlen uit de reling van de brug geslagen.

Gisteren hebben duikers met behulp van een kraan de hefkraan uit het water gehaald. Scheepvaart is door Rijkswaterstaat geïnformeerd over het obstakel in het water. Aan de brug is geen constructieve beschadiging zodat deze gewoon open kon blijven. De brug is door de gemeente tijdelijk hersteld. De kosten van reparatie zullen worden verhaald op de schipper.

 

Duikers halen de laadkraan van de bodem van het Amsterdams Rijnkanaal

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren