Schilderworkshop voor jonge Mantelzorgers

Woensdag 7 november 2012, van 14.00 – 16.00 uur wordt er een Schilderworkshop georganiseerd voor alle kinderen uit Nieuwegein tussen de 8 en 12 jaar die een broertje of zusje hebben die extra zorg of aandacht nodig heeft of waarvan een van de ouders langdurig ziek is. Zogenaamde ‘jonge mantelzorgers.’ Het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein van VitrasCMD organiseert deze middag samen met de bibliotheek in Nieuwegein en de Fiep Westendorp Foundation.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien in een gezin met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen of een verslaving heeft. Ze geven praktische en emotionele steun, maken zich zorgen om hun thuissituatie en komen zelf vaak bijna niet toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen. In de periode van 22 oktober tot en met 10 november a.s. besteedt de bibliotheek extra aandacht aan jong zorgen. Boeken over dit onderwerp staan bij de C-boeken tentoongesteld zodat ze eenvoudig gevonden (en geleend!) kunnen worden. Ook komt er extra informatie op een digitaal scherm en zullen er folders voor en over jonge mantelzorgers te vinden zijn.

Een jonge, gemotiveerde illustratrice laat de kinderen in deze workshop, op De Tweede Verdieping in het Stadshuis van Nieuwegein, kennismaken met het vak van een illustrator. Zij kan de kinderen inspireren en stimuleren bij het schilderen van illustraties. Het doel van de middag is op een gezellige en onbezorgde manier iets leuks voor jezelf doen!

Kinderen die mee willen doen kunnen zich voor 28 oktober inschrijven door te bellen of te mailen naar Maike den Blanken, 06 – 20 70 10 67.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk